Videoproduktion


Videoproduktion

En professionell videoproduktion följer alltid samma mönster. Det börjar med förproduktion, följt av själva produktionen för att sedan avslutas med uppföljning av hur arbetet med videoproduktionen gick.

Under första steget planerar ni hela processen och utför grundarbetet som krävs för att videoproduktionen ska flyta på så smidigt som möjligt. Här skapas bland annat story boards, inspelningsplatser bestäms och skådespelare castas. Det är bra att ha så mycket information om vad man tänkt åstadkomma med filmen som möjligt. Bra att tänka på är vad man har för målgrupp, hur lång filmen ska vara och vad syftet är med videoproduktionen. Vilket media ska filmen visas i och hur ska den distribueras?

Videoproduktion och inspelning

När ni känner er redo att påbörja inspelningen av filmen tar videoproduktionsdelen vid. Här spelas stommen av filmen in, både ljud och bild. För att denna del av videoproduktionen ska flyta på så bra som möjligt och inte orsaka förseningar och förluster i både tid och pengar krävs det att man lagt ner tillräckligt med tid på steg ett, förproduktion. Om filmen ska spridas i flera olika länder och på olika språk bör man fundera på att ha en speakerröst istället för skådespelare som talar, för att slippa dubbning som ser billig ut i slutresultatet.

När filmen är klar

Efter inspelningen är det dags för den sista delen av en videoproduktion, efterproduktion. Nu samlas allt in för redigering och eventuella tillägg görs. Kanske märker ni att någon scen behöver tas om eller så kan det vara nödvändigt med dubbande för att ljud saknas eller är dåligt någonstans i det inspelade materialet.

Det är också i den här delen av videoproduktionen som specialeffekter och musik läggs på det färdigklippta materialet. Videoproduktion har ett brett användningsområde och kan användas för allt från bröllop och skolevenemang till reklam- och informationsfilmer.

Vill du veta mer om videoproduktion?

Är du intresserad av att veta vad en videoproduktion kostar? Kontakta oss och få ytterligare information om hur vi kan hjälpa just dig!

Vill du veta mer om priser eller få ett kostnadsförslag är du välkommen att kontakta oss. Använd gärna vårt kontaktformulär så återkommer vi till dig så snart vi kan!

Mer information: Videoproduktion