Reklamfilm för internet


Att producera en reklamfilm för internet

En reklamfilm på internet är ofta ganska kort, men det är ändå viktigt att man går igenom alla stegen i produktionsprocessen för att säkerställa kvalitén på filmen. Reklam på internet har med uppkomsten och spridningen av snabbt bredband blivit ett väldigt gångbart val för marknadsföraren. Det är nu möjligt att ladda ner en film relativt snabbt, vilket gör att trendiga, fyndiga och/eller roliga reklamfilmer snabbt kan nå ut till en bred massa och vinna mycket uppmärksamhet, för ganska små omkostnader jämfört med tv-reklam.

Det finns en del olika sätt att göra en reklamfilm som är till för internet på. Exempelvis kan man välja att komprimera filmen så att den blir möjlig att ladda ner, eller så finns det möjlighet att lägga upp den på en server så att de som vill se den kan göra så direkt i datorn utan att ladda ner något. Det kallas att streama filmen, och det är något som produktionsbolag kan stå för, eller eventuellt kontraktera ut till en underleverantör/partner.

Podcast

En reklamfilm på internet kan också vara en så kallad Podcast, vilket är ett slags radioprogram online som laddas ner från internet och som sedan kan spelas upp på datorn, iPoden, mobiltelefonen eller något liknande. Många videoproduktionsbolag erbjuder sig även att redigera befintliga filmer så att de passar in på det ganska nya mediet, som del av exempelvis en webbtidning eller som en banner på en hemsida exempelvis.

Internetvideor

Internetvideor anses allmänt vara ett av de mest kostnadseffektiva sätten att marknadsföra sitt företag eller sin produkt. Marknaden har blivit enormt stor, 2001 spenderade man i USA runt 40 miljoner dollar årligen på internetfilm som reklammedium. År 2011 beräknas den siffran ha stigit till över 4 miljarder dollar – det är över hundra gånger så mycket på bara tio år.

Ett annat sätt att använda film på internet på är att presentera sitt företags siffror, exempelvis årsredovisningar eller kvartalsrapporter, på sin hemsida. Eftersom en årsredovisning kan vara ganska svår att ta till sig i ren text så kan en film göra den lättare att förstå för många och därmed får fler ta del av den.

Vill du veta mer om priser eller få ett kostnadsförslag är du välkommen att kontakta oss. Använd gärna vårt kontaktformulär så återkommer vi till dig så snart vi kan!